fbpx
Kontorsenteret_Vagstad_Ullaland

5 tips for bedre IT-sikkerhet (Video)

Nå er det tid for Jul, men det er også høgtid for cyber angrep og phishing-angrep. Vi har laget en liste med 5 tips for bedre IT-sikkerhet, vi anbefaler at din bedrift går gjennom før nyttår!

Oppdatering av Software
Oppdater servere, pc-er og nettverksutstyr. Dei fleste suksessfulle cyberangrep skjer grunnet alvorlige sårbarheter internt hos bedriften. Sårbarheter utgjør faktisk 16% av dei suksessfulle angrepa ifølge WithSecure.

Vær kritisk!
Vær kritisk til lenker og vedlegg man får på eposter og SMS. Får du en mistenkelig epost fra en kollega eller en venn, kontakt vedkommende og spør om linken eller vedlegget er legitimt eller ikke.  Det skal ofte ikke mer til enn et tastetrykk så er angriperen inne!

To-faktor-autorisering
Har din bedrift aktivert to-faktor-autorisering? Dette er ofte et lite tiltak som utgjør stor forskjell. Vi har komt til en tid der passord ikke er nok. Har du kun passord for å logge deg på bedriftens datasenter eller epost er systemet for dårlig. Ca. 20% av cyber-innbrudd skyldes passord på avveie.

Backup
Har din bedrift backup? Og nei, SharePoint, Dropbox og andre synkroniseringstjenester er ikke backup. Skulle uhellet skje og dere mister dataene må dere vere sikre på at dere har backup som faktisk fungerer. Mange tror de har et sikkert og godt backupsystem, men at backup-funskjonen ikke fungerer optimalt. Vær sikker på at du har en god backup-løsning før du tar fatt på 2023.

Feil kan skje alle – Vær open!
Skulle man bli utsatt for et cyberangrep, er det viktig at avvik meldes til daglig leder eller den ansvarlige i bedriften innafor IT. Skaden kan fort sterkt begrenses om man er tidlig ute med å stenge tilganger.  Vi er jo trossalt kun mennesker, så feil kan skje.

Vi anbefaler alltid at man har gode infrastruktur løysinger for å sikre dataene i bedriften. Skulle din bedrift være interessert i sikkerhetsløysinger, så må dere ikke nøle med å ta kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon! Godt nyttår!

Skroll til toppen
%d bloggere liker dette: